VELKÁ PODZIMNÍ DRAKYÁDA

 

V sobotu 3. listopadu roku 2007 se uskutečnil již druhý ročník akční ( :mrgreen: ) a napínavé podívané s názvem Velká podzimní drakyáda. A to dokonce i přes problémy s počasím a s komunikací… :grin: Sešlo se nás celekem dost :smile: Jen pro ilustraci: 3 družstva světlušek, 1 družstvo vlčat a 2 družstva skautek. A kdo tu všechno byl jmenovitě?

Duběnka Listopadová
Zuzka Maříková – Pady, Štěpánka Nováková – Kapůtos, Áďa Jakubcová, Barča Jakubcová – Ježeček, Anička Mlynářová – Oxi

– bez draka-
Terezka Jakubcová, Simča Dušková – Simbo, Moďa Dušková.(Tohle družstvo se bohužel dostavilo bez draka :cry: , ale aspoň měla porota několik skvělých asistentek:grin:  )


Knedlíček + drak beze jména

Maruška Křivohlávková, Terezka Křivohlávková . ( Světlušky zase přišly s draky koupenými, takže jejich Knedlíček a druhý dráček beze jména se nehodnotili, ale stejně si holčičky pouštěly s námi i mimo soutěž :grin: )

Bobromil Velký
Matouš Pecháček – Pecka, Kája Macek – Mentolka (Jediní stateční chlapi z prvního oddílu – to se cení!!! :wink: )

Záškodník
Kristýna Nováková – Klíště, Elča Skalická – Tweety, Majča Kovářová

Jojo Malovelký
Helča Maixnerová, Káťa Benešová – Bum Bác, Míša Sýkorová – Miška

 

Dostavila se i slibovaná mezinárodní porota – dokonce by se dalo říci meziplanetární… :mrgreen: Přileteli:

8050 – z Matematicko-fyzikální planety

3421 – z Matematicko-fyzikální planety

Proužka Pružanda Pruhatá – z Pruhované planety (Trumcumcum!)

VXZ – z planety EpípMpípOpíp (Píp-píppí-píp!)

Rudopuska Krásná – z Růžové planety

 

Všechno začalo nedlouho po osmé hodině ranní (pozemského času) na místě označovaném jako “ U Vysílače“ :mrgreen: Tam se nejprve sešla (spíš sletěla) celá porota a řešila nějaké organizační záležitosti a stěžovala si na nepříjemné zemské klima… No, pokud se těšila na Bahamy nebo Kanárské ostrovy, není čemu se divit…

Kolem deváté se začala objevovat první družstva se svými dračími svěřenci. Všichni příchozí vypadali mírně zaskočeně, neboť nejspíš čekali jiné přivítání, než PÍP-PÍP-PÍP a TRUMCUM-CUM-TRAMCAM-CAM a kdovíco ještě :mrgreen: Nakonec se však díky snaze obou stran podařilo tuto komunikační bariéru prolomit a místní se bez problémů domluvili s „přespolními“ :mrgreen:

Pořadatelé tedy v úvodu přivítali všechny soutěžící i draky, představili sebe i své planety a klání mohlo začít. První disciplínou byla promenáda s draky. Úkolem soutěžících bylo představit draky – jejich jméno, životopis a vlastnosti. Kdo chtěl, přidal i několik perliček – kolik má drak nalétáno, jaké má letové vlastnosti, z jakého materiálu jej tvůrci vytvořili atp.

Následovala další – mnohem náročnejší – disciplína, tedy  let. Tady došlo na lámání chleba a na takzvané oddělení zrna od plev :mrgreen: . Ne všichni draci totiž takovou zátež snesli. Lépe řečeno nesnesl ji ani jeden :mrgreen:. A tak se okamžitě po zkušebním rozletu vytahovaly nůžky a izolepy a zachraňovalo se, co se dalo… A začalo se s lety naostro. Přísná porota vše sledovala bedlivým nestranným okem, aby mohla dojít k jednoznačnému závěru.

Potom se hodnotily i vedlejší kvality draků – délka a krátkost ocásků. Právě při tomto měření nám pomohly ochotné a šikovné asistentky. Jak se říká – víc očí víc vidí… :grin:

A teď už zbývalo jen vše naházet do kompjůtrů (Nebo jiné – nadpozemsky šikovné a rychlé – techniky? Sama nevím, do zákulisí vyhodnocování se mi nepodařilo proniknout :cry: .), zpracovat a vyhodnotit. Následoval nástup, vyhlášení výsledků, malé občerstvení nasladko i naslano a několik vydařených her na závěr :mrgreen: . Nebo si snad o takových chuťovkách, jako např. DOBRÝ DEŇ nebo FERO, KDE SI BOL? může někdo myslet něco jiného??? :wink:

A jak to všechno dopadlo? Tady jsou výsledky:

NEJDELŠÍ OCÁSEK: Duběnka Listopadová
NEJLEPŠÍ/NEJORIGINÁLNĚJŠÍ/NEJHEZČÍ JMÉNO: Záškodník
NEJHEZČÍ A NEJNÁPADITĚJŠÍ ŽIVOTOPIS: Jojo Malovelký
NEJVYŠŠÍ LET: Bobromil Velký
NEJHEZČÍ OCÁSEK: Záškodník
SLADĚNOST DRUŽSTVA (doplňky, kostýmy, účesy… :wink: ): Jojo Malovelký
NEJKRATŠÍ OCÁSEK: Bobromil Velký
NEJHEZČÍ DRAK: DuběnkaListopadová

Co napsat závěrem? Sice nám během celého dopoledne příliš nepřálo počasí (Kdo si myslí, že nepřetržité mžení a zima nám působily radost, toho můžu ujistit, že tomu tak nebylo :mrgreen: ), ale bojovali jsme s ním čajem :wink: Snad si všichni zúčastnění drakyádu užili a za rok přijdou zas! :wink: