Maják

Dobroučští vedoucí, rádcové a rádkyně a prostě všichni, kdož měli zájem o trochu té legrace a něco málo informací se sešli v pátek 4.2. v naší malebné klubovně, aby se i díky Majáku ujistili, že plují se svými svěřenci tím správným směrem.

A o co na Majáku šlo konkrétně? Navázali jsme na akce jako „Překroč svůj stín“ a „Z vody schody“. Kromě hry „Na obchodní lodě a piráty“ nebo házené na sněhu (ten mimochodem slušně klouzal!) jsme se zabavili i sebevzděláváním. Tentokrát jsme se věnovali tématu plánování v oddíle a v družině a nakousli jsme i koláč komunikace v kolektivu. Na to jsme navázali hrou „Stavba dálnice“, během níž jsme měli za úkol najít kompromis pro různé skupiny do stavby dálnice zapojené. Když nás přemohl hlad, uvařili jsme si lahodné těstoviny a večer už ovládly hry od Aktivit až po Edisona, Co by to bylo, kdyby to bylo… nebo Parlament.

V sobotu jsme potom pokračovali v diskuzích na téma komunikace a jako oběd jsme si naservírovali výtečný buřtguláš (podle hesla „dnes vaří muž“). Následně jsme si sbalili saky i paky a vyrazili na nádraží, odkud jsme zamířili do Chocně. Tady jsme se zúčastnili setkání vůdců, podívali se na náměstí a na labutě na řece a vrátili se domů nadlábnout se zbytkem buřtguláše a navrátit klubovnu do původního stavu. ;-)

Fotky z této vydařené výpravy najdete tady.