Míčová olympiáda

Kdo přišel v sobotu 29.5. spolu se skauty oslavit dětský den, ten neprohloupil. Nepředvídatelné počasí nám kupodivu přálo, a tak jsme si celou míčovou olympiádu báječně užili, velcí i malí.

K účasti na této olympiádě stačilo vcelku málo – přijít na start, vyzvednout si průvodku a vydat se na sportovní okruh. A že bylo oč stát! Na všechny odvážné olympioniky totiž čekaly poněkud netradiční disciplíny:

1. „košíková“ – sportovci se z výšky trefovali do koše (potok byl až nebezpečně blízko, o čemž by mohli vyprávět rozhodčí z tohoto stanoviště :-D ),

2. „gymnastika“ – soutěžící přecházeli s míčkem na lžíci po kladině,

3. „míčový slalom“ – olympionici se snažili s míčem prokličkovat mezi kužely,

4. „hadice“ – borci soukali míček hadicí,

5. „skoky s míčem“ – atleti skákali s míčem, který jim ale nesměl spadnout,

6. „slepý hod“ – ostrostřelci se snažili prohodit míč okýnkem, ale stáli k němu zády.

Kdo absolvoval celý okruh, na toho v cíli čekala sladká odměna a balónek na památku, který si navíc mohl nechat podepsat od fotbalisty Kamila Vacka.

Kromě toho byly pro děti připraveny i další zajímavé atrakce. Pekli se hadi na ohýnku, vybarvovaly se omalovánky, ale hlavně bylo pro všechny neposedy připraveno skákadlo-žirafa a trampolína. Ani dospělí nepřišli zkrátka – občerstvení přišlo ve slunečném dni k chuti.

Na oslavě dne dětí bylo veselo a živo, proto doufáme, že se bavili nejen pořadatelé, ale i účastníci, tedy sportovci a jejich doprovodné týmy. :-)