Okresní kolo Svojsíkova závodu Choceň 9.5. 2009

V sobotu ráno se skauti, skautky a jejich vedoucí sešli na nádraží v Dolní Dobrouči, aby se odtud mohli vydat vstříc věcem budoucím. Po dvou letech se totiž opět vrací „Svojsíkáč“, tentokrát se základní kolo konalo v Chocni – a my jsme tam samozřejmě nemohli chybět.
Když jsme tedy ráno přepočítali děti (Majča, Klíště, Helča, Miška, Tweety, Zuzka a Klárka = hlídka skautek; Marek, Véčko, Fida, Tobola,Pecka, Mentolka a Rychlík = hlídka skautů), všec
hny jsme nahnali do vlaku a chvíli se těšili z pouhé jízdy. Povedlo se nám koupit správně jízdenku i přestoupit, v Chocni se stavit pro sváču a zmáčet boty. Po zaregostrování a nástupu byla k vidění úvodní tématická scénka, závod se totiž nesl v duchu Pirátů z Karibiku. Na soutěžící čekal modul brány, kde se testovala zručnost, hbitost a znalosti jedinců, a modul závod, kde měli ukázat týmovou spolupráci, schopnost orientace a další skautské dovednosti. Na každém stanovišti získali též část mapy, která je nakonec i dovedla k pirátskému pokladu. V konkurenci 10 chlapeckých a 12 dívčích hlídek jsme obstáli řekněme obstojně. Kluci vybojovali se slušým náskokem první místo a postupují do kola krajského, což samozřejmě nikdo nečekal, a holky se umístily těsně pod stupněm vítězů, tedy na krásném čtvrtém místě. Gratulujeme!