Zahajovací schůzka skautů

V pátek 7.9.2012 jsme vyrazili na výpravu do statku, protože jsme chtěli menší výlet pro naše úžasné kamenné dobrodružství. Dojeli jsme do Borové u Českých Heřmanic. Tam jsme velmi úžasně zahájili tento zahajovací skautský rok.

Co jsme tam zažili byl předávání nových skautských stezek. Když nastal okamžik, co nás překvapil – Tobolův statek, který byl obrovský. Pak nastal čas na hru. Byli jsme šťastni z toho okamžiku. Když nastalo ráno, tak Kuba vymyslel skvělou mňamku k snídani. Fanda řekl: „Poslyšte bando, už ne. Takhle to nepůjde dál.“ A vyrazili jsme dom!
(tento text sepsali skauti a to tak, že po kroužku každý přidával právě jedno slovo)

Jiný pohled na tyto události:

Zahajovací schůzka skautů pro tento rok se konala v Borové u Českých Heřmanic. Jako dopravní prostředek bylo zvoleno kolo, a tak skauti na této výpravě urazili necelých 60 km (30 km – jedna cesta). Ubytování jsme měli domluveno v jednom místním statku. Přijeli jsme už za pokročilého večera, takže nás nejprve čekala večeře. Poté nastal čas pro oblíbenou hru – baterkovanou (která trénuje pohyb ve tmě a taktické schopnosti). Před tím než jsme šli spát, tak proběhl oheň, při kterém skauti dostali nové stezky. Ráno jsme otestovali schopnosti nového kuchaře – Kuby. Poté jsme pomáhali se sběrem jablek, naučili se pravidla Sacculu a zahráli si ještě jednu hru. V 16 hodin jsme vyrazili domů, abychom dorazili včas.