Dětský den 2012

V neděli 3.6. se již poněkolikáté konalo u skautské klubovny hravé odpoledne na oslavu mezinárodního dne dětí. Tentokrát se neslo v duchu lidových řemesel, a přestože počasí nám co chvíli vyhrožovalo sprškou, všichni příchozí odcházeli spokojení.

Děti i jejich doprovod na každém ze šesti stanovišť přivítal nějaký ten řemeslník. Účastníci se tak mohli na chvíli změnit v pekaře a pekařky, když si opékali hady z těsta, mohli si u tkadleny vyzkoušet práci na tkalcovském stavu, kováři je naučili vyrazit si nápisy do připravených plíšků, dále mohly děti u malířů ozdobit svými vlastními motivy kamínky, manuální zručnost si otestovaly u švadleny, kde přišívaly knoflíky, vázaly mašli nebo házely vlněným klubíčkem, a u zedníků je čekalo stavění zdi ze „skoro opravdových“ (látkových) cihel.

Jako obvykle si největší legraci užili malí návštěvníci na skákací žirafě, ale ani dospělí nepřišli zkrátka – mohli si popovídat pod přístřeškem u klubovny a přitom mohli ochutnat něco z nabídky občerstvení. Každý si tak přišel na své a myslíme si, že všichni si dětské odpoledne náležitě užili, takže tato hezká tradice může pokračovat i v dalších letech.

Fotky si můžete prohlédnout zde.