Skautský ples

Skautský ples je za námi. Ovšem nemusíme smutnit. Celkem spokojeně se tvářili jak návštěvníci, tak pořadatelé, tudíž lze předpokládat, že se bude konat i další ročník. Možná by však stálo za připomenutí něco málo z toho letošního ;-) .Tak tedy v sobotu 21. listopadu dopoledne se sešla sebranka dobroučských R&R, aby připravila sál, tombolu, smotala losy, nachystala šatnu a vše ostatní, co k plesu patří. Letos jsme si dali obzvlášť záležet, neb jsme se rozhodli poslat výtěžek organizaci Lékaři bez hranic.

Celé to vypuklo v 19.30. Do sálu se začali trousit první návštěvníci, kteří se postupně usazovali na svá místa, zvědavě nakukovali do barů, se zájmem pozorovali chystající se kapelu Letrando a obdivovali bohatou tombolu. O tom, že sál onoho večera nebude zet prázdnotou svědčila narůstající fronta u šatny a vchodu a spokojené úsměvy organizátorů. Zanedlouho se zábava rozproudila, hudebníci se chopili nástrojů, tanečníci tanečnic, barmani sklenic a moderátoři mikrofonů. A aby toho nebylo málo, přichystala si taneční skupina „Hop sem skok tam aneb Zlomená noha“ jedinečné číslo. Po takovém vystoupení musela každého popadnout touha rozvířit prach na parketu a tak jsme tancovali, bavili jsme se a o dobrou zábavu nebyla nouze. K tomu milé slečny nabízely losy do tomboly, po kterých se jen zaprášilo. A o půlnoci přišla řada na tradiční půlnoční překvapení. Tentokrát s lékařskou tematikou – tři družstva se spolu utkala ve třech disciplínách, s nimiž se mohou potýkat skuteční doktoři. Tedy s transportem raněných, obvazovou technikou a obsluhou provizorní transfuzní stanice. :-)

Sečteno a podtrženo, ples se z pohledu pořadatelů vydařil, proto děkujeme Vám všem, kdo jste se přišli pobavit, za Vaši účast a pomoc. I díky Vám můžeme na konto Lékařů bez hranic poslat 14 280 Kč! Děkujeme!

Pro ty z Vás, kdo se rádi podívají na fotky, je připraveno krátké video zde