Překročili jsme své stíny!

Tak a už to víme! Dokázali jsme to! Překročili jsme stíny! A co že to znamená?Stalo se to asi takhle… V sobotu 12. září jsme si dali sraz u Hartlovy lípy na 9. hodinu, abychom podnikli výpravu, jejímž cílem bylo překročit svůj stín, ať už to bylo cokoli.

Sešlo se nás 9 statečných: Máří, Dáša, Anež, Madla,  Kuře, Kuba, Vašek, Mára a Tobola. Nejdřív jsme museli podstoupit náročnou úvodní kontrolu vybavení (ona se třeba KPZ docela lehce zapomene doma). Taky jsme si vysvětlili, že cestou budeme sbírat indicie za nejrůznější úkoly. A že z indicií nakonec zkusíme vyvodit něco jako tajenku dne… Potom jsme už zamířili k Horákově kapli, kde na nás čekalo překvapení v podobě „zdravotnického testu“, přečemž cestou jsme si otestovali, zda dovedeme vysvětlit jednoduchou hru i ostatním. A tak jsme si hráli a povídali a cesta přitom hezky ubíhala. A když už jsme byli u kaple, proč nedojít až do lomu?

Tak jsme šli… V lomu z pátku na sobotu nocovali skauti a Dasty, tak jsme je vystřídali, i když Dastyho jsme si nechali, aby nám pověděl něco o věcičce s názvem „slackline“ a o slaňování. Za to jsme se jemu i sobě odvděčili chutnou krmí – těstovinovým salátem s tuňákem a s velice chutnými konci okurku… Viď, Anež ;-) . Potom jsme v lomu uklidili nepořádek, který po nás zbyl a vykulili jsme se na louce, abychom si vychutnali (po)polední klid. Při něm jsme si navzájem osvětlili, co pro nás osobně znamená překročit svůj stín. Vlastně jsme se shodli, že si pod tím představujeme překonávání sebe sama, což se nám v sobotu i docela dařilo :-) .

A zase jsme vyrazili na cestu a hráli jsme si a svačili jsme a bylo nám fajn. Když jsme došli zpět k lípě, měli jsme zkusit rozlousknout záhadnou tajenku… Nakonec jsme to skoro všichni uhodli – kýženým slovem byla ZODPOVĚDNOST, protože ta je ve skautu hodně důležitá, zvlášť pro ty, kdo vedou schůzky… A tak jsme toho památného dne překročili stíny… Pokud máte zájem si udatné a chrabré RaR prohlédnout, mrkněte se sem: http://maskalicky.rajce.idnes.cz/Prekroc_svuj_stin/