Tábor 3.oddílu v Sázavském údolí

Ve dnech 9. – 16. 7. 2016 se v Sázavském údolí nedaleko Lanškrouna konal tábor dívčího 3. oddílu skautského střediska Dolní Dobrouč. Na něj navázal pro starší putovní tábor od 16. – 20. 7. 2016.

Skautky se sešly v sobotu ráno a na tábořiště došly pěšky, mladší členky – světlušky odvezla auta.

Celým táborem účastníky provázela etapová hra. Královští rodiče tragicky zahynuli a někdo musí převzít vládu. Mají 4 dcery – Prvoslavu (nejsamostatnější), Chytřenku (nejchytřejší), Krasomilu (nejkrásnější) a Siloménu (nejzdatnější). V hádce o moc ale princezny rozbily vzácný pás a ztratily z něj tak krystaly, které chránily království. Dohodnou se, že ta které se podaří vrátit krystaly na pás první, se stane královnou. Putovaly do různých pohádkových říší – ke Šmoulům, do Ledového království, ke Karlíkovi a jeho továrně na čokoládu a dalším, od kterých ztracené krystaly získávaly.

Tábor jsme si všechny moc užily. Počasí nám přálo, došlo i na koupání v řece, která protékala kolem tábořiště. V pátek po táborovém ohni si rodiče odvezli světlušky domů, skautky si tábor prodloužily o putovní část do 20.7.2016. Putovaly jsme přes Heřmanice, Červenou Vodu až do Králík. I tato část se velmi vydařila.

Více fotek naleznete zde.