Tábor Podkova

Cesta kolem světa – to je název reality‑show, během které se soutěžící v průběhu dvou týdnů podívali do deseti zemí světa. O zlato mezi sebou soupeřilo pět týmů, z nichž mohl zvítězit jen ten nejlepší. Úkoly, do kterých se týmy pustily s nadšením a vervou, měly za cíl soutěžící prověřit nejen ve fyzické zdatnosti, ale také v logickém myšlení, vědomostech nebo týmové spolupráci.

Soutěžící se tak postupně dostali do Řecka, Egypta (tam se zúčastnili prohlídky galerie nejstaršího káhirského muzea), Izraele (kde se museli postavit bandě agentů Mosadu), Číny, Japonska (zde se museli vyrovnat s následky jaderné havárie), Botswany (kde byla unesena moderátorka Líza kanibalským kmenem Papajájů), Austrálie, Kanady, USA (zde se potýkali se zapeklitým zločinem, jejž pomohli vyřešit) a konečně Skotska (kde se vydali po stopách lochnesské příšery). Účastníci hry zapojili také své chuťové pohárky, neboť jsme každý den zkoušeli typické či tradiční pokrmy daných zemí, například čínské koláčky štěstí, kuřecí po japonsku, skotskou porridge a další dobroty.

I mimo naše cestování byl snad tábor pro mnohé dobře stráveným volným časem, nejen pro to, že jsme se tu sešli v hojném počtu, ale také pro to, že jsme si během tábora mohli vyzkoušet aktivity a hry, na které během roku není příliš času. Tak jsme např. slaňovali, zdolávali lanové překážky, vařili, klouzali se po vodní skluzavce a mnoho dalšího.

Více fotografií naleznete zde.