Tábor Dolany 2014

Ve dnech 12.-26. července se nedaleko vísky Dolany u obce Nové Hrady u Skutče konal tábor 1. oddílu skautského střediska v Dolní Dobrouči. Tábora se zúčastnilo 20 „skautíků“ a 7 vedoucích.

Na místo tábora jsme cestovali minibusem, který nás zavezl k turistické chatě Polanka, odtud jsme pak pěšky doputovali na naše tábořiště. Po dostavění tábora začalo dobrodružství, které nás provázelo po celou dobu tábora.

„Před mnoha lety bylo předpovězeno, že Zemi stihne strašlivá pohroma a nastane věčná temnota. Proto jeden mocný mág vytvořil amulet, který má tuto hrozbu odvrátit. Za života tvůrce však zkáza nenastala. Amulet měl obrovskou moc, a tak by mohlo snadno dojít k jeho zneužití. Proto ho starý mág rozdělil na tři části, které svěřil svým synům. Jeho synové již zestárli a když se blížil čas, nebyli už schopni cesty k místu, kde má být amulet sestaven. A tak ve vesnicích, v nichž žili, vyhledali skupinky dobrodruhů, kteří měli amulet spojit, aktivovat a zabránit tak zkáze…“

Na této cestě během tábora jsme zažívali spoustu dobrodružství – od setkání s lupiči až po plavbu po moři a napadení mořským červem. Každý večer jsme pak prošli část naší cesty s využitím principů z fantasy hry Dračí doupě, kde postavy putují „virtuálním“ světem za pomoci představivosti hráčů. Na konci této cesty družinky doputovaly k dračí sluji, v níž přebýval velký drak, kterého bylo potřeba porazit. Po zdolání i této nástrahy a složení amuletu byl svět zachráněn a skončilo tak naše dobrodružství.

Na táboře jsme zažili i jiné věci… Vlčata se na výpravě podívala na hrad Košumberk a město Luže. Skauti zas byli na dvoudenní výpravě, při které putovali z města Chrast zpět do tábora. Také jsme si mohli vyzkoušet stavění lodě z PET lahví, střelbu ze vzduchovky, zdravovědu, výrobu „outdoorových“ náramků a mnoho dalšího.

V pátek večer nás čekal závěrečný táborák. Celé sobotní dopoledne pak probíhalo bourání tábora a poté odjezd zpátky domů.

 

 

Fotogalerii se všemi fotkami si můžete prohlédnout zde: http://dolnidobrouc.skauting.cz/fotky

Několik fotek: