Závody v uzlování 2014

V sobotu 15. března jsme se sešli v D-centru na již tradiční Závody v uzlování. Dostavili se skauti z Mistrovic, České Třebové, Verměřovic, Bystřece, Letohradu a samozřejmě i místní, tedy z Dolní Dobrouče. Přijelo na 30 soutěžících, kteří s sebou vzali svoje vedoucí. Jako občerstvení všichni dostali tatranku a čaj. Venku sice pršelo, ale my jsme si náladu zkazit nenechali a s radostí jsme se pustili do vázání šesti základních uzlů (škoťák, rybařák, dračák, zkracovačka, ambulák a loďák).

Závodilo se ve třech kategoriích: mladší (světlušky a vlčata), starší (skauti, skautky) a speciální kategorie dvojic (mohly závodit páry jakéhokoli věku). První dvě kola se soutěžilo pouze s časem, tedy spíše o čas, protože osm nejlepších z každé kategorie postoupilo do PLAY-OFF.

Čtyři dvojice z každé kategorie se postavily tváří v tvář a dál postoupil ten, kdo 6 základních uzlů zvládl uvázat rychleji a přitom neudělal žádnou chybu. Takto se pavoukem postupovalo až do finále. Při samotném vyvrcholení všichni fandili, aby podpořili svého favorita. Atmosféra byla pohodová, ale přesto soutěžící cítili stres a nervozitu. Tři nejlepší z každé kategorie si pak mohli vybrat krásné ceny.