Ples! Pozor! Čtěte! Skandální odhalení!

Naši zuřiví reportéři se zakousli do pěkně pikantního případu, z něhož vám všem podají exkluzivní zprávu! Skautský ples je minulostí! Čtěte dál a dozvíte se víc!

Vezměme to však všechno hezky od začátku. Přibližně před půl rokem se sešla podivná skupinka nadšených mladých lidí, kteří měli hlavu plnou ideálů a přání a kteří se rozhodli, že vytvoří novou tradici, a to tak, že uspořádají druhý ročník skautského plesu… Ti dnešní mladí lidé vůbec nemají rozum! Pustili se tedy do příprav, shánění materiálu na výzdobu, sponzorských darů, vymýšlení choreografií a všelijakého zařizování. V zápalu pro věc zapomínali sami na sebe – někdy z nich tekl pot, jindy skoro cedili krev, a tohle všechno podstoupili jen proto, aby svůj velký sen uskutečnili.

V pátek 7.11.2008 probíhaly poslední horečnaté přípravy. Omladina se sešla, aby připravila sál, nazdobila stoly, nachystala bohatou tombolu a smotala tu záplavu výherních (a také několik nevýherních) losů a především doladila předtančení a domluvila detaily půlnočního překvapení. Na zkoušku obou pohybově náročných kousků ovšm v záplavě jiných povinností prostě nezbyl čas… V tom zmatku a ruchu všichni do jednoho pociťovali neúnosný tlak i těšení na věci příští. Nervy povolovaly a tekly, zorničky se zužovaly a rozšiřovaly, paparazzi fotili, horní i dolní končetiny vypovídaly službu…

A v sobotu 8.11.2008 to vypuklo! Ples začal!!! Lidé se pomalu začali trousit a usazovat. Někteří se na posilněnou hned po příchodu odebrali do výčepu, aby posilnili obě nohy, jiní se družně bavili se sousedy u stolu. Potom začala hrát kapela. Nutno dodat, že hrála od samého začátku perfektně, takže netrvalo dlouho a na parketu se objevily první odvážné páry. Po několika vydařených tanečcích se slova ujala schopná, ač dosud neostřílená moderátorská dvojice: Eliška (někomu známá též jako Elis) a Pepo. Nadšeně spolu přivítali příchozí a podali jim několik informací o sbírce Postavme školu v Africe, na niž putoval výtěžek plesu.

Vzápětí se strhlo něco nevídaného! Za dunivého zvuku bubnů na scénu vtrhli spoře oděné černošky s černochem, čímž započalo předtančení. Černochy po chvíli vystřidali čeští skauti, kteří pořádali sbírku, informovali spoluobčany a vydali se do Afriky, kde spolu s domorodci postavili školu. Závěrečné loučení se neobešlo bez společné fotografie a několika upřímných slziček (snad i v řadách publika  :wink: ).  Po ohlušujícím potlesku se všichni mohli znovu pustit do tance, protože parket se uvolnil a protože po výkonu R&R se už nikdo nemusel při tanci cítit trapně  :grin: .

Lístky do tomboly se prodaly až nečekaně rychle, a tak si moderátor Pepo mohl dovolit malý experiment v podobě dražby posledního losu. Urputný boj, v němž se hazardéři a skuteční hráči přetahovali doslova o každou korunu, nakonec vyhrál srdnatý člen kapely, když vyslovil nepřekonatelnou nabídku – 250 Kč! Ani ostatní výherci nepřišli zkrátka, takže si po 23. hodině mohli přijít před pódium vyzvednout výhry.

Téměř přesně o půlnoci se slova znovu ujali R&R, tentokrát s půlnočním překvapením. Po loňské Popolušce si mladí a perspektivní herci, jimž se již rýsuje pár možností v zámoří, přichystali drámo o Perníkové chaloupce. Jak je patrno, ještě tak docela neodrostli dětským střevíčkům, neb se jejich kusy stále točí  kolem pohádek, ale to nic neubírá na kouzlu a precizním provedení zmiňovaného kusu. Líbivé veršíky a výborné obsazení udělalo své, tudíž se protagonisté dočkali zaslouženého potlesku. Po půlnoci si organizátoři zabalili i krámek s propagačními předměty ke sbírce, kde si zájemci mohli prohlédnout, nebo dokonce koupit trička, magnetky či nálepky.

Pak už se všichni jen nerušeně bavili, výskali, tančili, zpívali, jedli a pili a… A co bychom vám to všechno popisovali – kdo tam přišel, ten to zažil, a kdo ne, ten může jen litovat  :wink:, protože zábava se protáhla až do ranních hodin (vstřícní muzikanti z Letranda nám vyhrávali až do 3. hodiny ranní)!

A jak ples dopadl po finanční stránce? Snad můžeme oslavovat. I přes trochu nižší účast na koto Afriky poputuje 4 195 Kč! A navíc ještě 4 580 Kč za prodaná trička! Celkem tedy 8 775 Kč! Milí plesající skautíci a další příznivci skautingu a dobré zábavy, Afrika vám děkuje!!!

Poznámka na závěr:

Tímto „tak trochu bulvárním“ článkem nesledujeme nic jiného než zvýšení návštěvnosti a čtenosti těchto stránek. Pokud jste tedy četli tyto řádky, jsme nadšení, že se náš záměr vydařil  :grin: .