Tábor 2012 – Vápenky

V sobotu 14. 7. 2012 pro nás začala největší akce roku – tábor. Společně jsme vyšli směr Vápenky, abychom tu strávili následujících 14 dní.

Po příchodu na nás čekalo překvapení – museli jsme si sami postavit stany, ale zvládli jsme to – nezmokli jsme. Následující den jsme věnovali úpravě tábora a některé z nás navštívili rodiče při mši svaté. Také jsme bojovkou v lese zahájili etapovou hru na téma středověk.

V pondělí jsme i přes déšť vstávali s radostí, neboť nás vzbudil zpěv našich slovenských přátel. Celý den jsme pak věnovali hlavně seznamovacím hrám. V úterý jsme se vykoupali a posunuli se v celotáborové hře, která spočívala v získávání surovin a dolů a zvelebování vlastního města. Ve středu pokračovaly táborové práce a opět etapka – jako každý den. Ve čtvrtek proběhl středověký jarmark, který jsme si náležitě užili. V pátek si pro nás vedoucí nachystali rytířský turnaj a odpoledne na nás čekalo překvapení – vystoupení skupiny historického šermu Lucrezia, včetně výkladu o historických zbraních a večerní velkolepé ohňové šou. Následující den jsme spíše odpočívali, ale v noci nás přepadli slovenští účastníci loňského tábora. Vlajky se naštěstí podařilo ubránit, a tak přepad skončil neúspěchem útočníků. V neděli jsme Slovákům díky cestě do kostela ukázali Dobrouč (včetně naší klubovny a nového multifunkčního centra) a také nás navštívili rodiče.

Další týden jsme zahájili výpravou na hrad Žampach, kde jsme objevili poklad – suroviny do etapky. V úterý jsme se dozvěděli, že náš král vypověděl sousednímu království plnému loupeživých rytířů válku, a tak jsme museli jít do válečné vřavy. Boje probíhaly celé úterní odpoledne a středeční dopoledne. Odpoledne nás navštívil sám pan král (který nás po celý tábor bedlivě sledoval z kuchyně v přestrojení za kuchaře George), který nám poděkoval za pomoc s osidlováním neobydlené části království a který nás za to odměnil truhlou plnou zajímavých věcí – cen. Večer jsme uspořádali táborový oheň, při kterém jsme se rozloučili s našimi slovenskými brášky. Tohle loučení se po 10denním společném pobytu samozřejmě neobešlo bez slziček. Zbývající dva dny už nás čekal trochu volnější program – hráli jsme hry na hřišti a v lese a také jsme začali pomalu bourat některé táborové stavby. Na večer jsme opět nachystali slavnostní táborový oheň, jehož se mohli zúčastnit i rodiče. Po jeho skončení také většina dětí odjela domů. Ti, kdo zůstali, pak v sobotu ráno dokončili bourání tábora, nakládání materiálu a kolem poledního se vypravili zpět do Dobrouče.

Fotky si můžete prohlédnout tady.

Několik táborových videí je ke zhlédnutí zde.

Majča