MBH 2012

Dne 18.2. se skauti a skautky z Dolní Dobrouče vydali na Memoriál Břéti Hampla. Cestu jsme začali z vlakového nádraží v Dolní Dobrouči, odkud jel vlak směrem na Ústí nad Orlicí, kde jsme přestupovali na vlak jedoucí do České Třebové. Ve vlaku byla atmosféra, která napovídala, že se všichni těší.

Po příjezdu do České Třebové se všichni vydali na cestu k chatě U Floriána. Když k chatě dorazil poslední člen Dobroučské výpravy, usadili jsme se k lavičkám, kde si skoro všichni dali svačinu. Při nástupu se všichni dozvěděli, že to nebude tak lehké, jak si mysleli, protože musíme splnit limit, abychom nebyli diskvalifikovaní, pro tým jsem vylosoval číslo hlídky a začali jsme balit věci do jednoho batohu. Do kategorie skauti se přihlásilo 8 družstev. Varovali nás, že sníh může být až po stehna, tak ať si dáváme pozor. Závod byl složen z mnoha stanovišť. Při závodě jsme museli spěchat (při pomyšlení na limit). Jediný problémem bylo množství sněhu a kopcovitá trať. Těžká cesta a hromady sněhu nás donutily „vyplazovat jazyky „.

Po náročném závodě si všichni zašli na guláš s teplým čajem, ale byla tu i možnost si koupit nějakou tu sušenku. Při dlouhém čekání na vyhlášení jsme si postavili například sněhuláka nebo hodně a opravdu hodně velkou sněhovou kouli. Nejdříve se vyhlášení dočkali vlčata. Nakonec vlčata z Dobrouče obsadili 2. místo, které jsme jim samozřejmě přáli. Vlčata po nástupu vyrazila směrem na vlakové nádraží v České Třebové, ale skauti museli ještě počkat na jejich vyhlášení. Když už tato chvíle konečně přišla, byli jsme překvapeni, protože jsme se dozvěděli, že 5 skupin nesplnilo čas nebo neproběhlo všechny stanoviště. Nervozita tekla proudem, ale nakonec to všichni vydrželi a chlapecká hlídka z Dolní Dobrouče obsadila 3. místo ve složení František Kristl, Karel Macek a Lukáš Skalický. Ihned po vyhlášení jsme upalovali k vlakovému nádraží. Bylo to náročné, ale všichni to stihli. To byla naše veliká výhra a byli jsme rádi, že vlčata vyšli dříve.

A jak dopadly naše skautky a světlušky? Naprosto báječně! Vystoupaly totiž na 1. příčku ve své kategorii, to konkrétně hlídka ve složení Terezka Jakubcová, Štěpánka Nováková a Lucka Kapounová. Dál obsadily hezké 7. místo v téže kategorii skautky Janča Macková, Zuzka Maříková a Klárka Kapounová. A mimo soutěž (kvůli věkovému průměru) se v kategorii světlušek na nádherné 2. místo dostala hlídka Máni Gabrisové, Týny Kapounové, Sáry Zámečníkové, Aničky Mlynářové, Natálky Ničové a Terezky Floderové.

Naše fotky z této akce si můžete prohlédnout zde.