Chumelení 2011

Jako každý rok i letos jsme se sešli v hojném počtu, abychom se pobavili a seznámili s uplynulým rokem a to pouze s jednou změnou. Letos jsme odpoledne i večer strávili v D-centru namísto hasičárny.

Po příchodu si děti musely chvilku počkat na objevení dědečka Hříbečka, který je přenesl do dalekého Ruska. Následně byly děti rozděleny do čtyř družstev a zjistily, že se jejich odpolední program ponese v duchu pohádky Mrazík. Po úvodní scénce s Ivánkem a Hříbečkem se také dověděly, že jejich úkolem bude zachránit Nastěnku, která je chudák zmrzlá u Mrazíka a neví o sobě. Aby ji rozmrazily, musely děti sbírat speciálně označené sirky, které získávaly od různých postav z pohádky za to, že jim v něčem pomohly.

Během odpoledne tedy pomohly Marfušce slízat lízátka, za Nastěnku zalévaly pařez dokud nerozkvete, Ivánkovi nastřílely vrány, otci Nastěnky naloupali oříšky, u kterých odhadovaly množství, nalovily husy pro Marfušku (v podobě předvádění pantomimy zvířátek) a loupežníkům učinily zadost, když snědly nevábnou pochutinu, kterou jim ti ostří chlapíci připravili (špagety obarvené na modro s jogurtem a ovocem).

Nakonec vše dobře dopadlo. Ivánek dostal svou Nastěnku a vítěz si odnesl bonboniéru. A na závěr toho všeho si děti pochutnaly na banánovém dezertu a  odcházely domů.

Večer se jako již tradičně sešli rodiče a oldskauti, aby se z fotek a povídání dozvěděli,  co se dělo uplynulý rok, a pochutnali si na večeři od Pepši.

Na fotky z odpoledního programu se můžete podívat zde.